HomeАНТИСТРЕСПатување(Видео) Во внатрешноста на Дип Џој, најдлабокиот базен во светот

(Видео) Во внатрешноста на Дип Џој, најдлабокиот базен во светот

bazen-2

На границата на малата италијанска општина Монтегрото Терме, само на 45 километри западно од Венеција, се наоѓа базен со неверојатна длабочина од 40 метри. Радоста на нуркачите, наречен Y-40, во моментов го држи светскиот рекорд на Гинис за најдлабок базен полн со термална вода.

На средината на базенот се наоѓа кружен тунел, низ кој посетителите може да нуркаат, а долж целиот базен се простира и хоризонтален тунел по кој може да се оди, така што посетителите имаат чувство дека се наоѓаат во аквариум.

Во пријатната вода со температура 32 степени Y-40 нуди изобилство од забава: подводни фотографски сесии, настапи на сирени, нуркање со боци, часови за пливање и друго. Проектот е изработен од архитектот Емануеле Боарето и Boaretto Hotel Group и отворен во јуни 2014 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com