HomeДЕНЕШНАПолитикаБританија исплашена од влезот на Македонија во ЕУ, бара излез

Британија исплашена од влезот на Македонија во ЕУ, бара излез

vote leave

Евроскептиците во Велика Британија започнаа кампања за излез од Европската Унија на референдум на кој граѓаните ќе се изјаснат дали сакаат да останат во економско-политичкиот сојуз, а како аргумент го наведуваат и идното членство на Македонија и останатите сиромашни балкански земји во ЕУ.

Според кампањата британската влада се обрзала да дава економска помош во износ од 1.2 милијарди фунти за претпристапните фондови на ЕУ за Западен Балкан, па тоа е еден од аргументите да се гласа за излез од Унијата.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com