HomeРЕФЛЕКТОРМузикаБоб Дилан ќе го издаде својот 37 албум

Боб Дилан ќе го издаде својот 37 албум

Боб Дилан

Легендарниот американски музичар Боб Дилан, кој на 24 мај ќе наполни 75 години, а во петок ќе го издаде својот 37 студиски албум под име „Fallen Angels“, на кој ќе се најде и негова обработка од познатата песна на Френк Синатра „Young At Heart“ од 1954 година. На новиот албум се наоѓаат и обработки на песните „Skylard“ од Бринг Крозби и Еле Фицџералд, „Polka Dots and Moonbeams“ од Џанг Рајнхарт.

Дилан, чие вистинско име е Роберт Ален Зимерман, е култна личност од 60-тите години на минатиот век. Многу негови песни се преработени од голем број на изведувачи. Често преку своите песни го изразувал својот бунтовнички дух и револтот кон политичките и друштвените догми на своето време.

Негови најпознати песни се „The Times They are changing“, „Blowing in the Wind“, „Like a Rolling Stone“ и „All Along the Watchtower“. Дилан свири армоника, усна гитара и клавир.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com