HomeГИГА БАЈТАпликацијата „Whatsapp“ наскоро недостапна за следните оперативни системи

Апликацијата „Whatsapp“ наскоро недостапна за следните оперативни системи

wa-encryption

Апликацијата „Whatsapp“ повеќе нема да биде достапна на неколку оперативни системи. Компанијата одлучи да ја прекине поддршката за одредени верзии на оперативните системи „Симбијан“, „Блекбери“ и „Андроид“ после 1 јануари 2017 година.

Vocap-2

„Блекбери“ и „Нокиа“ не нудат можности потреби за работа на оваа апликација. Од почетокот на 2017 година, оваа апликација повеќе нема да биде достапна на оперативните системи: Блекбери 10, Нокиа С40, Нокиа Симбијан С60, Андроид 2.1 и Андроид 2.2.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com