HomeДЕНЕШНАЕкономијаАвстралија дели визи за наставници, ветеринари, инженери…

Австралија дели визи за наставници, ветеринари, инженери…

avstralija

Австралија издаде нова листа на дефицитарни занимимања за кои ги дава сите документи и австралиска виза. Австралиското Министерство за имиграција и гранична заштита издаде нова листа на занимања кои им се дефицитарни за оваа година, но се смета дека нема да бидат доволни ни во идната година. Документот стапува на сила на 1 јули и се однесува на лица кои ќе се пријават за добивање на австралиска виза.

Во таа група се и работни визи: виза за постојан престој за стручни работници, работна виза во траење од четири години со можност за аплицирање за трајна виза и привремена виза за дипломците. Меѓу бараните занимања се наставници, ветеринари, инжинери по земјоделство.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com