HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЏон Ленон може да го изгуби Греми-то за „Michelle“

Џон Ленон може да го изгуби Греми-то за „Michelle“

Според Академијата која ги доделува Греми-наградите, бара од лауреатот да потпише договор со кој се обврзува дека нема истата да ја продава. Кршењето на таа обврска и дава правона Академијата да ја одземе наградата. Токму тоа може да се случи со Греми наградата на Џон Ленон за песната „Michelle“.

Колекционерската куќа „Gotta Have It!“ од Њујорк , ја стави на аукција наградата Греми што во 1966 година ја доби Џон Ленон за песната „Michelle“. Почетната цена а е 40.000 долари, но се уште не се појавил заинтересиран купувач. За ова „Gotta Have It!“  заработи тужба.

Академијата ја обвини колекционерската куќа и неименуваниот сопственик на наградата Греми на Ленон за измама, лажен оглас, нелојална конкуренција и грубо мешање во договорите за меѓусебниот однос.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com