HomeАЈНШТАЈНИЈААтласЈапонците ќе прават вештачки „дожд“ од метеори

Јапонците ќе прават вештачки „дожд“ од метеори

Јапонската компанија ALE најави нова технологија со која ќе креира вештачки метеорски дожд и овој ефект ќе биде доста впечатлив на ноќното небо.

Artificial_meteors

За таа цел ќе биде ангажиран сателит кој ќе орбитира околу планетата и ќе испушта метални топки кои ќе се спуштаат со брзина од околу 28.000 километри на час со што лесно ќе согорат при навлегувањето во атмосферата, а тие што сакаат ваков вид на прослава на пример наместо огномет ќе имаат спектакуларна глетка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com