HomeДЕНЕШНАЕкономијаШто чита Ворен Бафет, најуспешниот инвеститор на сите времиња

Што чита Ворен Бафет, најуспешниот инвеститор на сите времиња

Весниците се храна за интелектуалците одамна има забележано философот Волтер, а Наполеон истакнал дека најмоќна армија е редакцијата на неколку весници со кои може да го победи секој непријател. Ворен Бафет, најуспешниот инвестирот на сите времиња со најмногу остварен профит од вложеното во компаниите, токму затоа секое утро го започнува со читање на весници кое очигледно се исплати.

Ворен Бафет секое утро ги чита угледните дневни весници Wall Street Journal, Financial Times, New York Times, USA Today, Omaha World-Herald и American Banker од каде црпи информации за новите трендови во политиката, економијата, финансиите, технологијата и оптествените сфери. Секако, за да имате квалитетна интелектуална храна потребни се и квалитетни весници и медиуми, па без слободен печат и професионални медиуми не може.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com