HomeАНТИСТРЕСШтосноЧовек од Хонк Конг изгради робот ист како Скарлет Јохансон

Човек од Хонк Конг изгради робот ист како Скарлет Јохансон

 

Роботите стануваат се повеќе „живи“ со секоја наредна минута, но кога веќе започнуваат да личат на вистинска личност, тука веќе работите започнуваат да стануваат чудни.

Измислителот на роботот кој наликува на Скарлет Јонхансон, не кажува за која позната личност станува збор, но прилично е очигледна сличнста помеѓу роботот и познатата глумица. Роботот е направен со помош на 3D принтер и сликиконска кожа и има лилитирани движења. Таа може да ги контролира фацијалните експресии како на пример насмевка или намигнување со зададна аудио команда, језиво да ги движи рацете и да кажува коментари как „Хе хе“ или „Благодарам“.

Веќе почнуваме да гледаме како роботите започнуваат да ги заменуваат луѓето, не ни се потребни повеќе вакви иновации кои ќе ја уништат човечката раса.

hands robot

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com