HomeРЕФЛЕКТОРМузикаЧиста околина објави нов спот за песната „Си играме со рапот“

Чиста околина објави нов спот за песната „Си играме со рапот“

Пионерите на рап музиката што уживаат култен статус кај целата андерграунд-публика во Македонија, членовите на „Чиста околина“, го претставуваат новиот спот за песната „Си играме со рапот“. Ова е втор сингл на „Чиста околина“ во последниве две години и следува по „Изморена авангарда“ од 2014 година, а за само еден ден од објавувањето на официјалниот јутјуб-канал на групата, „Си играме со рапот“ забележа 10.000 прегледувања.

„Си играме со рапот“ е снимена во студиjата „marryPHAT“ и „Quasar“ од Ивица Јанкуловски и Дарко Спасовски – Пацки, автори и аранжери на песната се членовите на „Чиста околина“ и истата е миксана во Quasar од Пацки и „Чиста околина“.

Оформен во 1989 година, „Чиста околина“ го објавува својот прв албум – „Новиот аспект на старата школа“ пред речиси точно 20 години.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com