HomeДЕНЕШНАПолитикаЧарлс Герет негира превземање на ЕУ мисијата во Скопје

Чарлс Герет негира превземање на ЕУ мисијата во Скопје

Британскиот амбасадор Чарлс Герет негира дека е потенцијален наследник на Орав како шеф на дипломатската мисија на ЕУ во Скопје. Герет има мандат за амбасадор на Велика Британија во Македонија и покрај тоа што излегоа шпекулации дека е блиску до амбасадорската функција на ЕУ ваквиот потег е многу невобичаен во дипломатијата. Мандатот на Орав завршува во јуни и засега нема потврда кој ќе биде негов заменик.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com