HomeДЕНЕШНАРегионЦрна Гора ќе открива нафта, Русија ќе ја експлоатира

Црна Гора ќе открива нафта, Русија ќе ја експлоатира

Црна Гора издаде дозвола за истражување на повеќе локации за кои се претпоставува дека има нафта, а концесијата и ја додели на Русија која потоа ќе има право и на експлоатирање на вредниот природен ресурс.

На овој начин Црна Гора ќе и се оддолжи на Русија ако влезе во НАТО бидејќи и покрај тоа ќе ги одржуваат пријателските односи во политиката и економијата на многу високо ниво. Право на истражување за нафта доби руската компанија Новатек, додека пак за присуство на природен гас ќе истражува италијанската Ени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com