HomeДЕНЕШНАРегионЦрна Гора отворена за илјадници туристички работници, платите солидни

Црна Гора отворена за илјадници туристички работници, платите солидни

Како и секоја летна туристичка сезона така и оваа Црна Гора има потреба од дополнителна работна сила на крајбрежјето и има простор за ангажирање на околу 15 илјади сезонски работници стои во објавата на Заводот за вработување на Црна Гора.

Во хотелиерството и угостителството за поискусните работници следуваат и доста високи плати кои во просек може да достигнат и до 1500 евра. Секако, тоа не важи за сите, но во услужната дејност благодарение на странските туристи кои оставаат високи бакшиши и хонорарите воопшто не се за потценување.

Голем број на македонци си ја пробуваат среќата токму во Црна Гора за време на летото и брзо наоѓаат работа во некој ресторан на плажа или хотел, па што мислите вие за ваков вид на работна авантура.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com