HomeДЕНЕШНАСветЦигари место од полнолетство, да се продаваат над 21 година

Цигари место од полнолетство, да се продаваат над 21 година

Калифорнија има нова амбиција за воведување на поздрави навики за своите жители со нов закон кој ќе предвиди лица над 21 година да може легално да купуваат цигари, наместо општоприфатливата возраст од 18 години.

Тоа може биде поттик и за другите сојузни држави со оглед на огромната анти кампања против пушењето цигари, додека во исто време се прават напори за легализација на марихуаната. Исто така електронските цигари ќе се забранат на сите јавни места, слично како нашиот закон за забрана за пушење.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com