HomeАНТИСТРЕСЖуркиХотел Русија организира забава во чест на Јури Гагарин

Хотел Русија организира забава во чест на Јури Гагарин

gagarin

12 април е денот кој целиот светја одбележува 55 години од првиот лет на човекот во вселената. Сонот на милиони луѓе за првпат го оствари рускиот космонаут Јури Гагарин, првиот човек кој излезе во вселената. Во негова чест Скај барот на хотел Русија организира “Yuri’s Night” исполнета со многу космички активности.

Покрај Скај барот во Хотел Русија овој настан се организира со поддршка од Амбасадата на Русија во Македонија и Скопско Астрономско Друштво кој топло Ве покануваат да дојдете заедно да го прославиме денот кога човекот за прв пат стапил во вселената. Од организаторите ветуваат незаборавна забава вклучувајќи: набљудување на ноќното небо со телескоп, гледање на краткометражен филм за првиот лет на човекот во вселената, космички коктели и едно единствено космичко искуство.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com