HomeДЕНЕШНАПолитикаФРОДЕМ загрижени за партијата во битката да се замени Груевски

ФРОДЕМ загрижени за партијата во битката да се замени Груевски

ФРОДЕМ постојано долева „масло“ на шпекулациите дека се врши голем притисок за повлекување на Груевски од претседателската позиција во ВМРО-ДПМНЕ и дека се води силна меѓупартиска битка за наоѓање негова замена.

„Најавите дека ќе се води внатерпартиска борба помеѓу тодоровци, милошовци, поповци, ѓорчевци и други искомпромитирани личности оди само во прилог на дополнително разнебитување на партијата и јакнење на позицијата на СДСМ. Како луѓе кои учествувале во создававањето, растежот и опстојот на партијата сметаме дека овие личности се само дополнителен баласт за партијата, државата и нашата иднина. Сите тие бессрамно учествуваа со градењето и промоцијата на лажниот морал и патриотизам, во манипулацијата и осиромашувањето на граѓанството и молчешкум заради сопствени лични интереси измеќаруваа на вождот и неговата фамилија. Токму поради овие непобитни факти овие личности немаат ниту минимален морален кредибилитет, дигнитет и интегритет да посакуваат да дојдат на чело на партијата. Нивната вина е иста како и вината на нивниот вожд“ соопштуваат од ФРОДЕМ.

ФРОДЕМ секако прво треба да сочека и реалноста да ги потврди нивните „стравувања“ бидејќи засега од ВМРО-ДПМНЕ проектираат обединетост и силна поддршка за лидерот Груевски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com