HomeАНТИСТРЕСШтосноФранција ги забрани пластичните чаши и приборот за јадење

Франција ги забрани пластичните чаши и приборот за јадење

Властите во франција ја забранија употребата на пластичните садови како чаши и пластичниот прибор за јадење. Оваа забрана е мерка од делот на „зелената иницијатива“ и ќе стапи на сила од 2020 година, а започната е и агресивна кампања за борбата против климатските промени. Медиумите во франција пишуваат дека забраната ја предложила партијата а Europe Ecologie-Greens Party, а дека француското законодавство ја усвоило за да се намали потрошувачката на енергија и количината на отпадот кој го зголемува загадувањето.

Додека еколошките организации со воодушевување го дочекаа новиот закон, други тврдт дека со овој закон се кршат правилата на Европската Унија за слободно движење на робата.

case-f3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com