HomeДЕНЕШНАСветФото: Олимпијадата во Рио нема да биде безбедна

Фото: Олимпијадата во Рио нема да биде безбедна

На само еден месец до почетокот на Летната олимпијада во Рио се поставува сериозно прашање за безбедноста на илјадниците туристи бидејќи на аеродромот е поставена предупредувачка порака од домаќините. Таа гласи: Полицајците и пожарникарите во Рио Де Жанеиро не се платени и затоа не може да се гарантира безбедноста на никој кој ќе пристигне.

rio-image

Организаторите од олимпискиот проект се под голем притисок дали ги имаат исполнето сите услови за непречено одржување на масовниот спортски спектакл во период на остра политичка и економска криза во Бразил.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com