HomeАНТИСТРЕСПатувањеФото: Нова гордост на Велика Британија – Највисоката „тесна зграда“ во светот

Фото: Нова гордост на Велика Британија – Највисоката „тесна зграда“ во светот

Уникатна стаклена кула е новата гордост на Велика Британија. i360 е највисоката „тесна зграда” во светот – пишуваат британските медиуми.
staklena kula britabija
Кулата се наоѓа на брегот на популарното британско одморалиште Брајтон и претставува столб, кој се издига на 161 метри висина, објавија англиските медиуми. Креаторите се исти, кои го проектираа „Окото на Лондон”, од кое се добива незаборавен поглед кон британската престолнина. Атракцијата чини 14 фунти за возрасен.
i360 kula
i360

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com