HomeАНТИСТРЕСПатувањеФото: Најубавите градови со водени канали во Европа

Фото: Најубавите градови со водени канали во Европа

Венеција е сигурно најпознатиот град на вода во Европа кој често е цел на многумина туристи од целиот свет, но со свои убавини и посебности може да се пофалат уште неколку метрополи кои заслужуваат внимание па во продолжение ви ги откриваме.

AMSTERDAM-kanal

Амстердам, покрај привлечноста за забавите, легалната марихуана и „црвената“ област воодушевува и со големиот број на канали низ кои се одвиваат туристички тури.

st-petersburg kanal

Ладната Русија има бројни туристички атракции, а во легендарниот град Санкт Петерсбург ќе има што да видите низ прошетките на каналите.

copenhagen kanal

Копенхаген како главен град на Данска е еден од најразвиените градови во Скандинавија, па каналите кои го пресекуваат се голема атракција.

annecy kanal

Гратчето Аненси е најголемо изненадување во оваа топ 5 листа бидејќи нуди доста опуштена атмосфера на падините на Алпите во југо-западна Франција.

Кој од овие градови би сакале да го посетите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com