HomeАНТИСТРЕСПатување(Фото) Најголемиот хотел во светот – 10.000 соби и 70 ресторани

(Фото) Најголемиот хотел во светот – 10.000 соби и 70 ресторани

Новиот хотел кој се гради во Медина ќе биде поим за екстравагантност. Хотелот „Abraj Kudai“ кој е во сопственост на Министерството за финансии на Саудиска Арабија чини $3.5 милијарда долари, ќе вклучува 12 згради, 10.000 соби и над 70 ресторани.

najgolem hotel 1

Цели катови од овој комплекс со големина од 1.4 милион квадратни метри ќе бидат резервирани за најбогатите гости, а на секој кров ќе има и посебен дел за слетување на хеликоптери.

Abraj-Kudai-Room

Покрај тоа што овој хотел ќе биде најголемиот хотел во светот според бројот на соби, тој исто така ќе ја има и една од најголемите куполи на врвот на најголемата кула.

„Areen Hospitality“ од Лондон се одговорни за ентериерот, што не е мала и едноставна задача ако се земе предвид колку треба да се концентрираат и на најмалите детали.

abraj-kudai-4-409967

Хотелот се планира да се отвори во 2017-та година, но заради економски причини, отворањето може да биде одложено и за 2018-та година.

najgolem hotel 2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com