HomeДЕНЕШНАСветФото: Копале улица во Мексико, нашле огромен мамут

Фото: Копале улица во Мексико, нашле огромен мамут

При изведување на градежни работи на улица во Мексико пронајдени се остатоци од мамут стари 12.000 години. Според првичната анализа станува збор за мамут од расата „Коломби“ кој е висок 4,9 метри и тежок околу 10 тони.

mamut meksiko2

Досега само во Мексико Сити се пронајдени остатоци од 50 мамути што го прави „плодно“ место за наоѓање остатоци од праисториски џиновски животни кои живелее во Северна и Централна Америка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com