HomeАНТИСТРЕСПатување(Фото) Во Нов Зеланд се наоѓа најстрмната улица на светот, погледнете како таа изгледа

(Фото) Во Нов Зеланд се наоѓа најстрмната улица на светот, погледнете како таа изгледа

Улицата „Болдвин“ е долга само 350 метри и официјално е прогласена за најстрмна во светот, според Гинисовата книга на рекорди.

Изградена е во средината на 19 век, а без размислување за последиците од нејзиниот наклон од 19 степени, до ден денеска останала во својот првобитен облик. Името сепак го добила според Вилијам Болдвин, локален политичар и основач на дневниот весник „Отаго Гардијан“.

najstrmna ulica 2

Луѓето кои доаѓаат овде се фотографираат на улицата, создавајќи одлични оптички илузии, со оглед на тоа што куќите изгледаат како да тонат.

najstrmna ulica 3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com