HomeАНТИСТРЕСШтосноФото: Вакво сквернавење на споменици не сте виделе

Фото: Вакво сквернавење на споменици не сте виделе

Демонстрантите од „Шарената револуција“ ги обвинуваат за сквернавење на македонската историја и култура преку фарбањето на спомениците, државните згради и објекти од Скопје 2014-та, но тие не се единствени кои имаат да речеме „различен“ однос кон културно-историските одбележја. Ги одбравме најкреативните и можеби дрски начини за „сквернавење“ на спомениците низ светот кои може да ги погледнете во продолжение.

spomenik1spomenik2spomenik3spomenik9spomenik7spomenik6spomenik4spomenik5spomenik8spomenik10

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com