HomeГИГА БАЈТСмартфонФејсбук започна со бришењето фотографии на корисниците

Фејсбук започна со бришењето фотографии на корисниците

Фејсбук веќе ги предупреди своите корисници дека ќе ги брише фотографиите што на профилите се поставени преку мобилен телефон.

Оние кои објавуваат фотографии од својот телефон им беше овозможена опцијата да ги стават во приватен албум под името “Synced” или “Synced from Phone”. Идејата беше да им се олесни да корисниците при пронаоѓањето и споделувањето форографии со пријателите на социјалните мрежи.

Корисниците сега се известуваат дека нивните албуми ќе исчезнат на 7 јули и дека би требало или да ги симнат или да инсталираат нова апликација Moments за да ги задржат на Фејсбук.

Присилувањето да симнат уште една апликација предизвика револт меѓу корисниците кои последен пат пред две години мораа да инсталираат Messenger за да продолжат да комуницираат со пријателите, пишува Домино Магазин.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com