HomeДЕНЕШНАПолитикаУставниот суд на летен одмор до септември

Уставниот суд на летен одмор до септември

Уставните судии нема да заседаваат до септември што значи дека во скоро време нема да решаваат по иницијативата за оценка на уставноста на законот за специјалното јавно обвинителство, но и за други актуелни и жешки теми.

Со оглед на тоа дека политичката сцена е премногу бурна и ни се случуваат мини кризи преку ноќ паузата на Уставниот суд може и да биде прекината со итна седница доколку тоа е потребно.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com