HomeДЕНЕШНАСкопјеУпорност „Ибни Пајко“ да се барокизира со трет оглас

Упорност „Ибни Пајко“ да се барокизира со трет оглас

Град Скопје по трет пат објави јавен оглас за понудувачи кои ќе изработат основен проект со кој ќе се промени фасадата на препознатливиот објект „Ибни Пајко“ до Камениот мост во Скопје. Првите два огласа беа неуспешни, а имаше и огромни критики од страна на архитектонската јавност бидејќи „Ибни Пајко“ е дел од градската култура како една од постарите згради со богата историја и затоа се против промена на стилот во барок.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com