HomeДЕНЕШНАСветУкраина ќе цензурира филмови во кои се „величи“ Русија

Украина ќе цензурира филмови во кои се „величи“ Русија


Украина освен во физичка влезе и во идеолошка и пропагандна војна со Русија, па затоа украинскиот претседател Петро Порошенко донесе указ за забрана на сите филмови кои се снимени во Руската Федерација од нејзиното формирање во 1991 по распадот на СССР, а во кои е прикажана национална пропаганда и величење на руската моќ.

Делови од Источна Украина се уште имаат сепаратистички тенденции за припојување кон Русија, како што тоа беше направено со Крим.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com