HomeФЕР ПЛЕЈФудбалУЕФА дозволи дерби на Градски, Маракана, Максимир

УЕФА дозволи дерби на Градски, Маракана, Максимир

УЕФА даде зелено светло за формирање на Регионална лига на земјите од поранешна Југославија што е долгогодишна желба на локалните фудбалски федарции. Тоа значи дека наскоро повторно ќе се вратат децениските дерби натпревари на Градски, Маракана, Максимир и останатите големи стадиони ширум поранешните републики. Во новата лига ќе има од 12 до 14 екипи од Хрватска, Србија, Словенија, Македонија, БиХ и Црна Гора, а шампионот би обезбедил директен пласман во Лигата на Шампиони.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com