HomeДЕНЕШНАСветТурција ќе и попушта на ЕУ, но до крајот на годината

Турција ќе и попушта на ЕУ, но до крајот на годината

Јомер Челик, турскиот министер за односи со ЕУ, го пренел ставот на владата дека Турција ќе ја ублажи својата позиција за добивање на визна либеризација и ќе чека до крајот на годината, наместо како што претходно беше најавено во октомври.

Турција е во неизвесност дали ќе ги добие сите бенефиции кои Европската Унија и ги вети за приемот на мигрантите и менаџирањето на бегалската криза, но договорот се уште не е реализиран. Визната либеризација ќе биде откочена и кога Анкара ќе ги прифати забелешките на Брисел за измени во законите за борба со тероризам.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com