HomeДЕНЕШНАСветТинејџерка од Индија направи револуционер периодичен систем

Тинејџерка од Индија направи револуционер периодичен систем

17 годишната Канчи Чопра од Индија направи нова табела на периодичниот систем кој е многу полесен за памтење и доста револуционерен бидејќи секој знак на хемиските елементи е поврзан со одредена општествена неправда, како на пример насилство, климатски промени, сиромаштија, нееднаквост, алкохолизам.

hemiski elementi

Чопра вели дека елементите ги поврзала со сите пороци на модерното човештво за да алармира за нивно решавање.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com