HomeДЕНЕШНАСветТерористичка женска група од Тунис разбиена

Терористичка женска група од Тунис разбиена

 

Вчера, безбедносните сили на Тунис во провинцијата Сиди Бузид разбија терористичка група, составена само од млади жени. Во женската група членувале жени на возраст меѓу 22 и 25 години.

Истите агитирале млади девојки од Тунис да се приклучат во редовите на џихадистичката група Исламска држава и ширеле екстремистичка идеологија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com