HomeДЕНЕШНАПолитикаСудските службеници се заканија со штрајк со глад

Судските службеници се заканија со штрајк со глад

Синдикатот УПОЗ и Здружението на судската администрација денес пред Министерството за правда најави штрајк со глад доколку власта не ги исполни нивните барања за подобрување на стандардот, работничките и социјалните права кои се игнорирани во изминатите денови.

Пеце Грујоски, претседателот на УПОЗ, посочи дека се вршеле притисоци врз вработените со списоци кој штрајкува, а кој не што е директен притисок врз синдикалното движење и кршење на законите. Протестите ќе се радикализираат и целосно ќе бидат блокирани сите судови.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com