HomeДЕНЕШНАРегионСтрав од маларија: Забрането крводарителството во 12 дистрикти низ Грција

Страв од маларија: Забрането крводарителството во 12 дистрикти низ Грција

Во 12 грчки дистрикти забрането е доброволно дарување крв поради страв од маларија откако годинава регистрирани се четири сличаи на зараза на територијата на Грција, објавија локалните медиуми. Дистриктите се наоѓаат од Пелопонез до Солун.

Во Грција домашни случаи на зараза со маларија првпат се пријавени пред четири години, речиси четири децении откако болеста беше искоренета во земјата. Поради намалување на општинските буџетски средства, методите за сузбивање на комарците, преносители на маларијата, се ограничени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com