HomeДЕНЕШНАСветСпоменик на богот на војната од кој ќе ви застане здивот (ФОТО)!

Споменик на богот на војната од кој ќе ви застане здивот (ФОТО)!

Нема вистински зборови со кои на прикладен начин би можел да се објасни споменикот на Гуан Ју, познатиот кинески генерал, кој во текот на историјата бил воздигнат на ниво на божество. Во овој случај навистина фотографиите зборуваат повеќе од илјада зборови.

Статуата која неодамна била откриена во Гуан Ју паркот во градот Џингжоу е висока 58 метри и е тешка повеќе од 1.320 тони.

1

Овој споменик бил дело на Хан Меилин. Содржи повеќе од 4.000 бронзени плочи и толку е голем што има површина од 8.000 метри квадратни. Гуан Ју бил генерал во текот период на трите кралства и починал во 220 година.

Guan-Ju-2

Guan-Ju-3

Guan-Ju-4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com