HomeДЕНЕШНАПолитикаСоветот на ЕУ одлучи да создаде нова агенција за крајбрежна и гранична стража

Советот на ЕУ одлучи да создаде нова агенција за крајбрежна и гранична стража

Советот на Европска унија „Правда и внатрешни работи“ одлучи да се формира нова агенција на ЕУ и тоа за гранична и крајбрежна стража.

На прес – конференцијата во Брисел тоа го соопшти еврокомесарот за миграција, граѓанство и внатрешни работи Димитрис Аврамополус по средбата на министрите за внатрешни работи на Унијата, која се одржа во Луксембург.

Инаку, целта на агенцијата е да помогне за подобро чување на надворешните граници на Европската унија за време на мигрантската криза.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com