HomeДЕНЕШНАРегионСилен удар врз националните телевизии во Грција

Силен удар врз националните телевизии во Грција

Грчката влада донесе одлука за затворање на четири телевизии кои емитуваат програма на национално ниво со тоа што нивните лиценци ги даде на аукции. На објавениот повик ќе се доставуваат понуди за повторно добивање на концесијата, па медиумските раководства тврдат дека на овој начин се врши директен упад во нивното работење и дека власта сака да ги стави под контрола. На територија на Грција оперираат осум национални телевизии, па сигурно нема да дојде до нивно преполовување, но можни се големи промени во ракводствата, уредувачките и новинарските тимови. Телевизиските куќи, процесот се обидуваат да го запрат по судски пат

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com