HomeАНТИСТРЕССе повеќе играчки за возрасни!

Се повеќе играчки за возрасни!

На овогодинешниот саем во Токио 48 произведувачи претставија вкупно 10.000 производи. Многу од нив се наменети не само за децата туку и за возрасните. Меѓу ѕвездите на овој саем се наоѓа и кукла со рачна торбичка, која заедно со прибор, чини речиси 120 евра. произведувачот тоа го оправдува тврдејќи дека еден популарен стилист помагал во дизајнот на оваа кукла.

Необично е и пенкалото кое наместо со мастило е наполнето со смола, а со него можат да се направар три-де цртежи. Смолата во пенкалото се суши под специјално осветлување. Организаторите на овој саем тврдат дека, иако бројот на деца во Јапонија се намалува, сепак бројот на луѓе кои ги купуваат овие играчи постојано бил во пораст.

igracki-2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com