HomeДЕНЕШНАПолитикаСДСМ и партнерите ја стартуваа Платформата за демократска Македонија

СДСМ и партнерите ја стартуваа Платформата за демократска Македонија

СДСМ со коалиционите партнери го направија првиот чекор кон натамошното делување и ја потпишаа Платформата за демократска Македонија преку која ќе бидат претставен активностите за враќање на принципите на слободата на изразување, одговорното владеење, изразување на различни политички ставови и ослободување од владините притисоци.

Освен помалите политички партии СДСМ очекува поддршка и од сите слободумни ентитети во Македонија, но патот на вонинституционално дејствување ќе биде многу тежок со оглед на разработената пропагандна и партиска машинерија на ВМРО-ДПМНЕ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com