HomeДЕНЕШНАПолитикаСДСМ го „вжештува“ проблемот со РЕК Битола

СДСМ го „вжештува“ проблемот со РЕК Битола

Опозициската СДСМ продолжува со нападите врз раководството на РЕК Битола кое го обвини за неефикасно и неодговорно работење, па прашуваат дали се загрозени претстојната грејна сезона и производството на електрична енергија.

rek-bitola1

– Зошто е новата хаварија во електроенергетскиот комбинат и дали повторно работи само еден од трите блокови? Блок 1 е исклучен подолг временски период. Блок 2 беше исклучен вчера. Дали РЕК Битола нема доволно јаглен за нормално функционирање и затоа е исклучен блокот?, прашува СДСМ.

rek-bitola2

Од посочените фотографи СДСМ тврди дека хаваријата на блоковите направена од замор на материјалот. Се наведува дека промена на таков дел чини повеќе од 1.000.000 евра, но и без оглед што според нивните проценки досега власта потрошила над милијарда евра во РЕК Битола за, „наводни ремонти и модерницазии“ состојбата е лоша.

rek-bitola3

Затоа СДСМ повика на одговорност, а ако ја нема тие ќе ја побараат по изборите во декември.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com