HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаСакале да протнат Тојота место Ферари и во Македонија

Сакале да протнат Тојота место Ферари и во Македонија

Дилери на преправени автомобили се откриени на границата меѓу Швајцарија и Италија откако е откриен преправен модел на Тојота кој требало да наликува на Ферари 360 Модена и да биде негова идентична копија.

Возилото на камион за транспорт на возила од Швајцарција што требало да пристигне во Македонија, откако било разгледано од техничката служба на Ферари се покажало дека е копија.

Според изјавата на Фабрицио Далемо од финансиската полиција на Италија се претпоставува дека моделот требало да послужи како пример за изработка на други копии на лажни Ферари.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com