HomeДЕНЕШНАСветРусинките кои ќе убијат силувач нема да одговараат пред законот – прифатен предлогот на Путин

Русинките кои ќе убијат силувач нема да одговараат пред законот – прифатен предлогот на Путин

Жените во Русија, ако го убијат силувачот нема да одговараат за убиство, туку ќе се третира како самоодбрана. По жолчна академска и политичка расправа во руската Дума, усвоен е нов закон кој би можел да одврати многу потенцијални силувачи.

Ова е дел од војната која Путин неодамна им ја објави на силувачите и педофилите, изјавувајќи дека тие кои и по отслужувањето на казната и реинтегрирањето во општеството повторно го повторуваат злосторството се „срам за руското правосудство”. Набргу потоа донел предлог закон за доживотна казна затвор за таквите прекршители, кој веднаш беше усвоен.

За новинарите Путин го објасни овој нов закон со следните зборови: „Казната ќе ги снајде кога секој ден ќе се дружат со други затвореници“. Новиот закон со кој на жените им се дава право да го убијат силувачот наишол на одобрување кај Русинките токму поради фактот дека силувањето во Русија станува се почеста појава.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com