HomeФЕР ПЛЕЈФудбалРоналдо никогаш нема да се тетовира, причината е благородна

Роналдо никогаш нема да се тетовира, причината е благородна

Светскиот фудбалски ас Кристијано Роналдо иако секогаш сака да го истакнува мускелестото тело и да позира пред камерите никогаше не се тетовирал, за разлика од многу свои колеги како на пример Лео Меси кој практично и да нема слободно место на телото. Причината за избегнување на овој моден тренд е навистина благородна.

ronaldo-blood

„Многу често донирам крв, па токму затоа не сакам да се доведам во ризик од добивање на заразни болести како хепатитис ц, ниту пак со мојата крв да загрозам нечиј живот“ посочи Кристијано Роналдо уште одамна.

Сепак, малкумина знаат дека Роналдо е голем хуманитарец и има даде милиони долари во добротворни цели, а често помага и на деца со тешки болести. Можеби на терените знае да биде „плачко“ и инаетчија, но надвор од нив е вистински херој.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com