HomeДЕНЕШНАСветРибари од Јапонија уловиле ајкула која се појавува еднаш на 10 години

Рибари од Јапонија уловиле ајкула која се појавува еднаш на 10 години

Рибари во Јапонија, 5 километри од брегот на Овасеа уловиле чудно суштество, редок примерок од ајкула со голема уста.

Големо суштество се заплеткало во мрежата долго околу 5 метри, а тешко околу еден тон, а припаѓа на видот кој е откриен пред 40 години и досега е сретната само 10 пати.

Овој примерок од ајкула живее во водите на Јапонија, Тајван и Филипините, а се храни со планктони и истото може да порасне во неверојатна должина.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com