HomeГИГА БАЈТСмартфонРешен главниот проблем на Chrome за цедење на батеријата

Решен главниот проблем на Chrome за цедење на батеријата

Google лансираше нова верзија на интернет прелистувачот Chrome која е многу поефикасна, побрза и нема да троши многу ресурси на смартфонот со што значително ќе се заштеди енергија.IFrame

chrome battery

Во Chrome се вградени нови алатки кои штедат и интернет, па така со мала компресија видеата ќе го задржат квалитетот, а ќе се отворат веднаш штом ги пуштите. Ова важи и за преглед на интернет страници со што целиот систем ќе биде прилагоден на Data Saver режимот на работа со за 50% подобрени перформанси.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com