HomeАНТИСТРЕСХуманостРеакција на малиот Бен кој ја победи леукемијата – инспирација за сите

Реакција на малиот Бен кој ја победи леукемијата – инспирација за сите

Седумгодишниот Бен Морис од САД повеќе години се борел со тешката болест леукемија која како и за секое друго семејство носи големи предизвици и неизвесни моменти. Сепак, третманот е успешен и неговата мајка Кеси му ја соопштува радосната вест за да ја сними неговата реакција. Бен е неизмерно среќен што ќе може нормално да го продолжи неговото детство и прво што прашува е дали сепак, ќе го пуштат на летен камп.

Со ова видео кое стана хит на социјалните мрежи Кеси се надева дека ќе им донесе надеж и мотив за борба со болеста на многу други семејства кои поминуваат низ истото.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com