HomeДЕНЕШНАРегионРасплакани икони во манастирот Свети Лука за големиот празник

Расплакани икони во манастирот Свети Лука за големиот празник

На вчерашниот празник иконите во Свети Лука почнале да мироточат за време на богослужбата, а тоа можеле да го посведочат стотина присутни, пренесуваат српските медиуми. Според црковните лица солзите на иконите не се добар знак, најчесто претставуваат предупредување за верниците за можна несреќа. Оваа појава не е исклучива и за македонските цркви, а најпознато чудо секако е светнувањето на иконите во Свети Димитрија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com