HomeГИГА БАЈТСмартфонРазузнавачите се плашат од последиците на Pokemon Go

Разузнавачите се плашат од последиците на Pokemon Go

„Покемон може да се најде во секој агол од светот“, вака почнува играта Pokemon Go, која го зарази секој корисник што се обиде да ја игра заразната игра.

Сите држави во светот имаат проблем со безбедноста, каде масовно се игра Pokemon Go, затоа што корисниците се движат и на местата кои што се забранети поради животна опасност или места забранети за движење поради зачувување на важни историски споменици.

Така на пример во урнатините на појасот Газа во Израел може да се најде и мртов Пикачу, што значи дека играта се злоупотребува и од политички аспект. Израелската влада им забрани на војниците да играат Pokemon Go, со цел да не се открива нивната локација, бидејќи GPS е активиран додека барате Покемони.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com