HomeДЕНЕШНАСветПутин со Национална гарда ќе се штити од терористи

Путин со Национална гарда ќе се штити од терористи

Владимир Путин како врховен командант на Русија предложи формирање на Национална гарда и министерството за одбрана ќе ја реализира идејата. Националната гарда ќе одговара пред извршната власт на Руската Федерација, а ќе биде формирана од припадници на повеќе безбедносни служби и ќе има задача да реагира при терористички напади за одбрана на клучни државни институции, политичари и ВИП личности, како да и асистира на тајната служба ФСБ во чување на границите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com