HomeГИГА БАЈТСмартфонПрофилите на Facebook ќе ги красат анимирани видеа

Профилите на Facebook ќе ги красат анимирани видеа

Facebook најави дека ќе овозможи кратки анимирани видеа наместо фиксни профилни фотографии. Ова ќе функционира преку Facebook Profile Expression Kit што им е достапно на девелоперите.

IFrameНа тој начин другите апликации како што се Vine, MSQRD, Instagram и слично, ќе може да пристапат кон профилот на Facebook и корисниците преку нив ќе може да снимаат, уредуваат и објавуваат анимирани профилни слики. Оваа опција нема да ја користат сите корисници на Facebook во моментот.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com